(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Houbová čalamáda
Potřebné ingredience
2 kg hub,1kg papriky červené,1kg cibule,30 dkg cukru,2litry vody,1/2litru octa,6dkg soli,10 bobkových listů,10 kuliček nového koření
Postup přípravy
Papriky a cibuli nakrájíme na jemné plátky a povaříme se vším kromě hub.Vaříme dokud cibule a paprika nezesklovatí. Houby nakrájené na kostičky povaříme ve slané vodě 5 minut a potom slijeme a prolijeme studenou vodou.Vše smícháme dohromady a necháme do druhého dne odstát.Druhý den dáváme do sklenic a zavařujeme na 100 stupních(bod varu) 10 minut.Bobkový list a kuličky koření můžete vyndat,pokud se Vám bude chtít,někdy je to dost piplačka :o)))Z této dávky je zhruba 15 větších majolkových sklenic.Rychlé,snadné a hlavně výborné :o) Dobrou chuť :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
anaba
(upraveno)
30. 9. 2017, 15:21
vyzkouším,díky
Pesinka
(upraveno)
30. 9. 2017, 8:20
Dělala jsem včera již několik let po sobě, recept je senzační, vynikající
kvítečko
(upraveno)
17. 3. 2012, 21:27
vyzkouším,jestli letos porostou
Terísek 58
(upraveno)
18. 3. 2012, 11:52
@kvítečko
jen vyzkoušejte,je to opravdu dobrota
Paluna
(upraveno)
13. 7. 2011, 20:31
Tak já píši se skoro ročním zpožděním - loni jsem udělala čalamádu dle vašeho receptu, odnesla se do sklepa a poněkud se na ní zapomnělo. Dneska jí manžel přinesl k večeři na topinky a musíme jen chválit - výborná
Terísek 58
(upraveno)
17. 3. 2012, 20:30
@Paluna
tak já Vám zase skoro po ročním zpožděním píši,že jsem moc ráda,že Vám chutná,hlavně,aby byly houbičky,aby bylo co zavařovat
J 1
(upraveno)
5. 9. 2010, 22:36
vypadá to dobře, asi to zkusím
Terísek 58
(upraveno)
6. 9. 2010, 23:33
@J 1
zkuste je to výborné
Michaela_
(upraveno)
30. 8. 2010, 23:17
ty sklenic pri zavarovani mate cele ponorene, nebo jen do treba do pulky hrnce?...ze bych se do toho pustila?..rada zavaruji, vypada to fakt lakave
Terísek 58
(upraveno)
1. 9. 2010, 18:30
@Michaela_
Míšo,nemusí být ponořené,jen hlavně,aby se vařilo jinak opravdu vyzkoušejte,jak já nemusím houby,tak tohle sním na posezení
Michaela_
(upraveno)
1. 9. 2010, 19:36
@Terísek 58
tak jo hodna, diky
hacík
(upraveno)
29. 8. 2010, 9:56
tak dneska taky vyzkouším, vypadá to moc lákavě, už se těším
Terísek 58
(upraveno)
29. 8. 2010, 15:11
@hacík
vyzkoušejte,je výborná určitě Vám bude chutnat
Pesinka
(upraveno)
27. 8. 2010, 13:14
Hmmm,to vypadá lákavě Už letím pro papriku a pustím se do toho Díky za inspiraci,až bude výsledek,písnu,jak se povedlo a chutnalo
Terísek 58
(upraveno)
29. 8. 2010, 15:10
@Pesinka
vyzkoušejte,je výborná a budu se těšit na odpověď
Pesinka
(upraveno)
30. 8. 2010, 21:50
@Terísek 58
Vynikající Je to fak rychlovka,jen u té cibule jsem si pobulela Všem kdo váhá a je houbičkovej,doporučuji vyzkoušet Myslím,že dlouho nevydrží Díky za super recept
Terísek 58
(upraveno)
1. 9. 2010, 19:38
@Pesinka
Petruško jsem moc ráda,že Vám chutná já jak tolik houby nemusím,tak tohle sním vždy skleničku na posezení a taky dlouho nevydrží děkuji za pochvalu a zavařujte,zavařujte
pavlíkmacík
(upraveno)
21. 8. 2010, 21:53
Míšo, vynikající , já jsem dávala papriku a cibuli rovnou a tohle je lepší, akorát dávám o jedno deko soli víc, ale to je detail..hned v týdnu udělám podle tebe ..díky za recept
Terísek 58
(upraveno)
22. 8. 2010, 8:09
@pavlíkmacík
myslím Pavli,že je to asi jedno jestli se to dá hned nebo potom,ono se to vaří 10 minut,tak by asi změkla i tak jinak myslím,že to bude stejné jak tvůj tak můj recept tak zavařuj zavařuj